Coursera Programming for Everybody-Getting Started with Python-Week 6 Chapter 4 quiz answers




These solutions are for reference only.

It is recommended that you should solve the assignment and quiz by yourself honestly then only it makes sense to complete the course.

but if you cant figure out some part of it than you can refer these solutions

make sure you understand the solution  

dont just copy paste it

-----------------------------------------



1. Which Python keyword indicates the start of a function definition?

ans-  def



2. In Python, how do you indicate the end of the block of code that makes up the function?

ans-  You de-indent a line of code to the same indent level as the def keyword



3.  In Python what is the raw_input() feature best described as?

ans-  A built-in function



4.  What does the following code print out? def thing(): print 'Hello'; print 'There'

ans- There



5. In the following Python code, which of the following is an "argument" to a function? x = 'banana'; y = max(x); print y

ans- x



6.  What will the following Python code print out? def func(x) : print x; func(10); func(20)

ans-  10, 20



7.  Which line of the following Python program is useless? def stuff(): print 'Hello' return print 'World' stuff()

ans-  print 'World'



8. -What will the following Python program print out? def greet(lang): if lang == 'es': return 'Hola' elif lang == 'fr': return 'Bonjour' else: return 'Hello' print greet('fr'),'Michael'

ans-  Bonjour Michael



9.  What does the following Python code print out? (Note that this is a bit of a trick question and the code has what many would consider to be a flaw/bug - so read carefully). def addtwo(a, b): added = a + b return a; x = addtwo(2, 7); print x

ans-  2



10.  What is the most important benefit of writing your own functions?

ans-  Avoiding writing the same non-trivial code more than once in your program



----------------------------


reference :coursera.org 

darkmode