Coursera Programming for Everybody-Getting Started with Python-Week 3 Chapter 1 quiz answers



These solutions are for reference only.

It is recommended that you should solve the assignment and quiz by yourself honestly then only it makes sense to complete the course.

but if you cant figure out some part of it than you can refer these solutions

make sure you understand the solution

dont just copy paste it

-----------------------------------------



Q-1 When Python is running in the interactive mode and displaying the chevron prompt (>>>) – what question is Python asking you?


answer-   What would you like to do?



2.   What will the following program print out: 

     >>> x = 15; 

     >>> x = x + 5;

     >>> print x

     

answer-  20



3.)  Python scripts (files) have names that end with:


answrs-  .py



4.)  Which of these words are reserved words in Python ?


answer-  if

         break

         

         

5. ) What is the proper way to say “good-bye” to Python?


answer-  quit()



6.)  Which of the parts of a computer actually executes the program instructions?


answer- Central Processing Unit



7.) What is “code” in the context of this course?


answer- A sequence of instructions in a programming language



8.) A USB memory stick is an example of which of the following components of computer architecture?


answer-  Secondary Memory



9.) What is the best way to think about a “Syntax Error” while programming?


answer- The computer did not understand the statement that you entered



10.) Which of the following is not one of the programming patterns covered in Chapter 1?


answer- Random steps 



reference :coursera.org

darkmode